Visagie- en stylingworkshop voor heel bijzondere vrouwen

  • 0
  • 21 oktober 2014
150 150 Sonja

Al meer dan 30 jaar organiseert T&T Utrecht maandelijkse ontmoetingsavonden voor travestieten, transseksuelen, transgenders, partners, familie, vrienden en andere geïnteresseerden. Deze ontmoetingsavonden worden T&T avonden genoemd. In september en oktober waren StijlConsult en Studio Milaan aanwezig op deze avonden. In september gaven we een visagieworkshop aansluitend met een fotoshoot. In oktober lag de nadruk op personal styling en hadden we een make-up vragenuurtje.

Mijn persoonlijke ervaring was dat ik het de eerste avond best spannend vond. Natuurlijk heb ik vertrouwen in mijn en Liesbeth haar kunnen, maar toch is het heel spannend om transgenders te helpen bij het aanbrengen van een dagelijkse make-up. Maar de spanning viel al snel van me af, want wat een geweldig leuke mensen zaten er aan onze tafel. Wat wel opviel was dat er weinig tot geen ervaring was met het aanbrengen van een vrouwelijke make-up. HIerdoor was er veel één op één begeleiding nodig. De gelaatstrekken van een man zijn anders dan dat van een vrouw. Een man is veel hoekiger, waarbij de vrouw veel rondere vormen heeft. Je kunt hier met make-up natuurlijk wel mee spelen, maar het moet wel draagbaar zijn voor overdag. Met heel veel tips en mooie looks gingen de dames naar huis. En ik ging met een ontzettend voldaan gevoel weg. Te gek dat je mensen zo kunt helpen hun ware ik naar voren te laten komen.

Op onze tweede avond waren er ook weer een aantal deelnemers van de vorige keer en ze hadden een aantal tips in de praktijk gebracht. Prachtig waren ze 🙂
Deze avond werd er een moodboard gemaakt waarbij het ging om in beeld te brengen welke style, kleur en vormen je mooi vond. Hierna gaf Liesbeth n.a.v dit moodboard een persoonlijk stijladvies en nog een korte kleuranalyse. Ik heb die avond nog wat vragen beantwoord met betrekking tot make-up. En ook deze avond was het heerlijk om bij deze lieve, leuke, mooie, interessante mensen te mogen zijn. We hopen dat we er nog vaak mogen komen.

Wil je meer weten over de activiteiten van T&T Utrecht? kijk dan op http://www.transgenderutrecht.com/Home

 

  • 0
Om onze website optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Zie ook onze privacy Policy
Accepteer onze Cookies
x