Boek: Schoonheid is jezelf zijn

  • 0
  • 22 mei 2014
150 150 Sonja

Eind mei 2014 verscheen het fotoboek:
Schoonheid is jezelf zijn

Vrouwen over schoonheid en het schoonheidsideaal
Anouk Dijkstra / Happy Beautiful You

Veel vrouwen zijn niet tevreden over hun uiterlijk. Maar wat is échte schoonheid? Schoonheid is een betrekkelijk begrip, zeker als je kijkt naar wat mensen vroeger mooi vonden en wat tegenwoordig als schoonheidsideaal geldt. Lang en slank? In de oertijd vonden ze dat niet mooi. In dit fascinerende fotoboek zijn 75 bekende en onbekende vrouwen gefotografeerd van alle leeftijden en vertellen zij openhartig over hun geheel verschillende kijk op schoonheid en hun weg naar zelfacceptatie.

De centrale vraag is of er daadwerkelijk een schoonheidsideaal bestaat? En zo ja in hoeverre worden vrouwen daardoor beïnvloedt? Zo vertelt een topmodel dat schoonheid niet altijd gelukkiger maakt en komen ook vrouwen met zware brandwonden en lichamelijke beperkingen (door ziekte of aangeboren) aan het woord, die tevreden zijn met hoe ze eruit zien. Maar ook, hoe ervaart zwemster Ranomi Kromowidjojo schoonheid en wat betekende het voor actrice Monique Rosier, toen ze zich bevrijdde uit de hel die boulimia heet.

Vrouwen… allemaal geven ze een eerlijke kijk op wat schoonheid betekent. ‘Pas in de wereld van psychiatrie zag ik wat echte schoonheid is,’ zegt één van hen. ‘Het niet goed kunnen zien geeft me juist meer rust,’ zegt een vrouw die bijna blind is. De indrukwekkende verhalen hebben één overeenkomst; schoonheid is pas echt schoonheid als je accepteert wie je werkelijk bent.

Via social media en stichtingen (zoals Down Syndroom Stichting, Roos Prommenschenckel Stichting en Borderline Stichting) konden vrouwen zich voor dit boek aanmelden. En dat deden ze massaal. De fotoshoots hadden als doel om al deze vrouwen een mooie dag te bezorgen en zelfacceptatie te bevorderen.
Anouk Dijkstra (1981) had jarenlang moeite zichzelf te accepteren. Als bedenker van het non-profit initiatief Happy Beautiful You stimuleert ze mensen te kijken naar kracht, schoonheid en kwaliteiten van zichzelf en hun omgeving. 
Eerder verscheen haar tekstenbundel’ de geboorte van de perfecte ik’.

Het project Happy Beautiful You zet zich belangeloos in om schoonheid te laten zien van mensen ongeacht afkomst, leeftijd, ziekte, lichamelijke of geestelijke beperking. Kerndoel is zelfacceptatie en positieve beeldvorming rondom schoonheid en kwaliteiten van mensen. 

Meer informatie: www.happybeautifulyou.nl. Het boek “Schoonheid is jezelf zijn” is o.a. verkrijgbaar via www.happybeautifulyou.nl en www.dreambookspublishers.nl en via bol.com

Technische gegevens
Omvang: 112 pagina’s
ISBN: 97890 8221 5502
Uitvoering: Hardcover
Prijs: € 24,95

 

  • 0
Om onze website optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Zie ook onze privacy Policy
Accepteer onze Cookies
x